Montag, 23. November 2015

Prajitura Rigoletto


Ingrediente:
Blat: 7 oua
         7 linguri de zahar
         7 linguri de faina
         1 lingura cacao
         1 pachet praf de copt

Crema: 500 ml de lapte
              1 baton de vanilie
              70g de zahar pudra
              3 galbenusuri
              40g amidon alimentar
              cateva picaturi esenta de migdale
              300g unt

Decor: fulgi de ciocolata

Pentru blat mixam cele 7 oua cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacao si praful de copt si dam totul prin sita, apoi cu ajutorul unei spatule incorporam in amestecul ou-zahar si omogenizam.
Punem intr-o tava dreptunghiulara de ca. 25/33 pe care o ungem cu unt si o tapetam cu hartie de copt.
Coacem la 175 de grade ca. 25 de minute, se face proba cu scobitoarea. Cand aluatul este copt il punem pe un gratar la racit.
Intre timp facem crema.
Punem laptele la fiert, (la foc mic) scoatem maduva batonului de vanilie si adaugam in lapte.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana capata o culoare alba apoi incorporam  amidonul cu atentie.  Aceasta masa se toarna in laptele fierbinte amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Fierbem cateva minute pana se ingroasa compozitia apoi luam de pe foc.

Turnam totul intr-un recipient si acoperim cu folie alimentara pana se raceste.
Mixam untul spuma.
 Esenta de migdale o incorporam in budinca si din acest amestec luam mereu cate 1-2 linguri si amestecam cu untul pana se termina budinca.

Asamblare: Blatul se taie in doua foi si ungem crema (din care punem 4-5 linguri deoparte) pe prima foie si acoperim cu a doua. Peste aceasta intindem crema ramasa si decoram cu fulgi de ciocolata. Eu am folosit ciocolata cu lapte si ciocolata alba.











Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen