Dienstag, 20. März 2012

Fursecuri-Nasturei

Fursecuri-Nasturei
Blat:
                 150 g faina
                 150 g alune macinate
                 1 lg-urita praf de copt
                 150 g zahar
                 o priza sare
                 1/2 lg-urita scortisoara
                 1 ou
                 100 g unt (la temperatura camerei)
             
Umplutura: gem de caise
Glazura: ciocolata de menaj
             sferturi de nuci

Faina, alunele si praful de copt, se amesteca bine
La mijloc se face o adincitura si se adauga oul, zaharul, scortisoara si sarea , pe margine se pune untul taiat bucati.
Se framinta totul rapid, se formeaza o bila care se pune in folie alimentara si se lasa la frigider cca. o ora.
Pe masa tapetata cu faina se intinde aluatul din care se decupeaza fursecurile.   
Se pun in tava in care s-a pus hirtie de copt si se coc la 200 Grade cca. 10 minute.
Le scoatem pe un gratar de prajituri si le lasam sa se raceasca.
Cu gemul de caise lipim cite doua fursecuri.
Topim ciocolata de menaj, pe aburi sau daca este in caldarusa, cum este a mea, in apa fierbinte si ungem partea de sus a fursecurilor iar pe mijloc punem cite un sfert de nuca.
Astfel arata gata.
Scumpa Dorileni sper ca te-am putut ajuta, te sarut.

Kommentare:

  1. Excelenta reteta. Le-a placut copiilor!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ma bucur Mihaela ca ai incercat reteta si mai ales ca le-a placut celor mici!

      Löschen