Sonntag, 1. Juli 2012

Tort de morcovi

Aceasta reteta este tipica si iubita in Landul german Rhenania.


 Prajitura este ideala in jurul sarbatorilor caci se poate prepara zile intregi inainte de a o consuma, cu atit va deveni mai suculenta si ne va lasa timp sa facem alte pregatiri.


Aluat:
300g morcovi( rasi marunt)
5 galbenusuri
5 linguri cu apa fierbinte
1 pachetel zahar vanilat
200g zahar
5 albusuri
un virf cutit sare
125g alune macinate
125g migdale macinate
80g pesmet
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
un paharel( de tuica) cu rom
coaja de la o lamaie

Glasura:
250g zahar pudra
1 lingura zeama de lamaie
3 linguri apa

Decor:
morcovi din martipan

Preparare:
Razuim morcovii fin.



Galbenusurile se bat cu apa pina se dubleaza volumul. Zaharul si zaharul vanilat se adauga incet si se mixeaza pina s-a topit zaharul. Adaugam apoi romul si coaja de lamaie.


Albusurile se bat impreuna cu sarea si se pun peste crema de ou.


Restul ingredientelor le punem peste albus si amestecam usor de jos in sus totul.




Aluatul obtintut se pune intr-o forma de tort cu un diametru de 26 cm si se coace la 180 de grade cca. 60 de minute.


Dupa ce-l scoatem din coptor lasam sa se "odihneasca" citeva minute si il ungem cu glasura de zahar pe care o preparam amestecind zaharul cu zeama de lamaie si apa.


Turnam glazura incepind din mijlocul prajiturii.


O intindem peste toata suprafata prajiturii si o lasam sa se usuce cca. 10 minute si apoi o decoram cu morcovii din martipan. Martipanul il vopsim in verde si orange. In fotografii arata culoarea orange mai degraba rosu dar va asigur ca in realitate era orange.


Formam morcovi si frunzulite si le punem pe tort. Acest pas il fac de obicei in timp ce prajitura este in cuptor.



Asa arata la sfirsit. Pofta buna!



Kommentare: