Samstag, 11. August 2012

Rulada cu ciocolata si frisca

Este o rulada usor de facut si rapida.

Blat:
4 oua
100 g zahar
1 pachet zahar vanilat
un virf cutit sare
75 g faina
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt

Albusurile se bat cu doua linguri de apa rece. Incet adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea.






Adaugam pe rand galbenusurile si apoi faina, cacao si praful de copt cernute impreuna.
Aceasta compozitie o punem in tava  in care am pus hirtie de copt.





Se coace la 200 de grade cca. 10 minute.
Intre timp umezim un prosop de bucatarie si risipim 2 linguri de zahar pe el.





Dupa ce s-a copt blatul se rastoarna peste prosop si indepartam cu grija hirtia de copt.




Cu ajutorul prosopului rulam blatul si lasam  sa se raceasca.




Crema:
400 ml smantina ptr. frisca
2 foi gelatina
150 g ciocolata neagra
2 pachetele de zahar vanilat

Gelatina o punem in putina apa rece. Ciocolata o razuim, dar nu prea fin.  Frisca o mixam bine cu zaharul vanilat, gelatina o stoarcem si o punem un pic in microunde pina se topeste. Peste ea punem 2 linguri din frisca batuta, amestecam usor si o adaugam in restul de frisca. Tot aici adaugam si ciocolata intindem blatul de rulada si intindem crema peste ea si rulam la loc.





Decor:
200 g smantina ptr. frisca
1 pachetel zahar vanilat
fulgi de ciocolata

Batem bine frisca cu zaharul vanilat si o intindem peste rulada. Deasupra risipim fulgii de ciocolata.








6 Kommentare:

  1. Asa este DiaMar, multumesc pentru vizita, te sarut!

    AntwortenLöschen
  2. Cat de bine arataaaaaaa..!!!!.... Eu nu am reusit sa fac rulada..insa...o sa incerc reteta ta...:)...Multumesc si zile frumoasee!!!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Incearca fara grija Elena, o sa-ti iasa sigur caci este usor de facut. Multumesc de vizita!

      Löschen