Montag, 28. Januar 2013

Prajitura cu nuca si alune


Bisquit:
200g faina
100g unt
80g zahar
1 ou
2 linguri suc de lamaie
1 lingurita praf de copt
2 linguri smantana

3-4 linguri cu gem

Toate ingredientele (in afara de gem) le omogenizam bine si aluatul obtinut il dam la frigider pentru ca. o ora. Il intindem si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180 Grade ca. 10-15 minute. inca cald ungem gemul pe el si lasam sa se raceasca.

Pandispan:
4galbenusuri
150g de zahar
2 linguri apa
100g ciocolata de menaj
3 linguri cu cafea lichida
100g nuca taiata marunt
100g alune macinate
100g faina
1 lingurita praf de copt
4 albusuri
2 linguri zahar
2 linguri apa

Galbenusurile se mixeaza foarte bine cu zaharul, incet adaugam cele2 linguri de apa. Ciocolata se taie marunt
si se topeste in cafea pe foc mic.

Incet adaugam amestecul cafea-ciocolata in masa de galbenus-zahar, cind este omogenizat adaugam nuca, alunele si faina amestecata cu praful de copt.

Batem albusul cu zaharul si apa si amestecam cu grija in compozitia de mai sus.
Tapetam tava cu hartie de copt si intindem aluatul in ea.
Se coace la 180 Grade ca. 20 de minute. Cind s-a racit punem pandispanul peste bisquitul uns ce gem si deasupra il ungem cu urmatoarea glasura:

Glazura de ciocolata:
150g zahar
125ml apa
100g ciocolata
40g unt

Se amesteca zaharul cu apa si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa. Recipientul in care fierbem se acopera in tot acest timp cu un capac. Cind s-a ingrosat ( trebuie sa arate ca mierea) adaugam ciocolata, dupa ce aceasta s-a topit,  luam de pe foc si amestecam si untul.
Mestecam compozitia pana se raceste si devine groasa. Cu ea acoperim prajitura si o lasam pana a doua zi.

Taiem si decoram dupa preferinta.
Fiind si nepoteii mei dulci la mine au vrut si ei sa decoreze, astfel am decupat patru inimioare din prajitura, am incalzit un pic de gem, l-am dat printr-o sita mica si am uns suprafata de ciocolata cu ea. Din fondant am decupat cu acelasi decupator inima si le-am lipit peste prajitura. I-am ajutat sa le faca cum le-au dorit.
Cel mare (diferenta intre ei este de exact doua minute, dar sint total diferiti), este meticulos si foarte atent la tot ce face. Uitati-va la bombonelele de pe evantai si cele de pe margine, le-a pus perfect unul langa altul. Cel mic este nerabdator si vrea sa faca totul odata, le-a pus cum le-a nimerit, dar stia perfect ce dorea sa-i mai decupez, ce mai vrea sa lipeasca pe inimioara, pana nu a aratat asa cum si-a inchipuit el nu s-a  lasat. La urma au fost amandoi tare multumiti si mandrii de capodoperele lor, Cand a venit mamica lor sa-i ia acasa i-au prezentat operele si au povestit cu lux de amanunte cum le-au facut. Apoi le-au impachetat frumos si le-au dus acasa sa le vada si tata.
Iata aici si o fotografie cu ei si mama lor cantandu-ne melodii de Craciun sub pomul de iarna.







4 Kommentare:

  1. Da hast Du ja für Deine beiden Herzen schwer Hilfe bekommen. Das habt ihr 3 ja super hingekriegt. Die sehen ja süß aus. Deine Enkel und die Herzen.

    Liebe Grüße
    Anna

    AntwortenLöschen
  2. Cele mai bune prajituri ies cu asa ajutoare!
    Stiu asta din experienta proprie.
    Pup miinile harnicute si obrajii imbujorati de concentrare.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Multumesc Kyra, este o mare placere si bucurie sa-i vezi cum se preocupa sa creeze ceva.

      Löschen