Blat:
4 oua
100 g zahar
1 pachet zahar vanilat
un virf cutit sare
75 g faina
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
Adaugam pe rand galbenusurile si apoi faina, cacao si praful de copt cernute impreuna.
Aceasta compozitie o punem in tava in care am pus hirtie de copt.
Se coace la 200 de grade cca. 10 minute.
Intre timp umezim un prosop de bucatarie si risipim 2 linguri de zahar pe el.
Dupa ce s-a copt blatul se rastoarna peste prosop si indepartam cu grija hirtia de copt.
Cu ajutorul prosopului rulam blatul si lasam sa se raceasca.
Crema:
400 ml smantina ptr. frisca
2 foi gelatina
150 g ciocolata neagra
2 pachetele de zahar vanilat
Gelatina o punem in putina apa rece. Ciocolata o razuim, dar nu prea fin. Frisca o mixam bine cu zaharul vanilat, gelatina o stoarcem si o punem un pic in microunde pina se topeste. Peste ea punem 2 linguri din frisca batuta, amestecam usor si o adaugam in restul de frisca. Tot aici adaugam si ciocolata intindem blatul de rulada si intindem crema peste ea si rulam la loc.
Decor:
200 g smantina ptr. frisca
1 pachetel zahar vanilat
fulgi de ciocolata
Batem bine frisca cu zaharul vanilat si o intindem peste rulada. Deasupra risipim fulgii de ciocolata.
Rapida,frumoasa si gustoasa.Te pup!
AntwortenLöschenMinunat ti-a iesit. Pup!
AntwortenLöschenMultumesc Sara si Miki si eu va pup!
LöschenAsa este DiaMar, multumesc pentru vizita, te sarut!
AntwortenLöschenCat de bine arataaaaaaa..!!!!.... Eu nu am reusit sa fac rulada..insa...o sa incerc reteta ta...:)...Multumesc si zile frumoasee!!!
AntwortenLöschenIncearca fara grija Elena, o sa-ti iasa sigur caci este usor de facut. Multumesc de vizita!
Löschen