Montag, 18. August 2014
Cup Cake Vanilie
(Reteta Pink Cake Princess)
Cup Cake:
200g unt
430g zahar
4 oua
2 lingurite praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
50-100 ml lapte
500g faina
Topping Swiss Meringue:
3 albusuri de ou (80g)
160g zahar
240g unt
un varf sare
Cup Cake: Mixam untul ca 5 minute,
adaugam cate putin zahar, incorporam bine apoi iar adaugam cate putin si asa procedam pana il introducem pe tot. Tot acum punem si esenta de vanilie.
Adaugam ouale unul cate unul, dupa fiecare mixam foarte bine.
Dam mixerul la cea mai mica rotatie si adaugam cate putin din faina, amestecam apoi punem un pic de lapte, mixam apoi iar faina, lapte si terminam cu faina.
Punem hirtiile de Muffins in forma si in ele aluatul.
Coacem la 160 de Grade ca 15-20 de minute, facem proba cu scobitoarea.
Le scoatem din cuptor si mai lasam ca 5 minute in tava apoi le punem pe un gratar
si lasam sa se raceasca complet.
Crema (Topping):
Eu cantaresc albusurile, fiindca regula la aceasta crema este 1parte albus, 2 parti zahar, 3 parti unt, deci dupa cat cantaresc albusurile ma orientez la celelalte doua ingrediente. Daca tinem cont de acest lucru, crema reuseste intotdeauna.
Albusul se bate pe baie de aburi impreuna cu sarea cu ajutorul unui tel
si se adauga incet zaharul, in ca. 3-4 portii. Batem acest amestec cam 10 minute.
Laum recipientul de pe baia de aburi si mixam cu mixerul pana se raceste complet.
Untul, la temperatura camerei il adaugam tot in cateva portii, amestecand bine de fiecare data. Este o crema extrem de fina si delicioasa.
Crema o punem intr-un pos
si decoram.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
DELICIOASA!!!!!!SI f f fina!CU siguranta voi proba aceasta reteta.
AntwortenLöschenPoti s-o incerci cu incredere, este tare fina. Multumesc Torina!
Löschen