(Reteta Meryem Sunar)
Aluat:
125g unt
100 ml ulei
2 oua
160g zahar
1 pach. zahar vanilat
1 pach. praf de copt
un praf de sare
faina cat cuprinde
Decor:
glazura de ciocolata
alune macinate
fulgi nuca de cocos
Amestecam toate ingredientele pentru aluat apoi adaugam faina pana obtinem un aluat moale. (Daca adaugam mai multa faina, le putem sprita prin masina de tocat carne, asa cum faceau mamele noastre, eu il las mai moale si fac biscuitii cu posul.)
Aluatul il putem imparti in doua si intr-unul adaugam cacao.
Din aluat punem intr-un pos
si cu ajutorul lui spritam forme lunguiete pe hartia de copt.
Se coc la 160 de Grade ca 10-12 minute, pana devin aurii.
Lasam sa se raceasca si intre timp topim ciocolata si pregatim alunele si nuca de cocos.
Fiecare biscuit il introducem pe jumatate in ciocolata si apoi in nuca sau cocos.
Sant foarte usor si rapid facuti si tare gustosi.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen