Mittwoch, 9. Januar 2013

Fir de iarba

Fiecare buchet de flori arata mai frumos daca adaugam in el mici flori, mici frunze, etc... si chiar si  firele de iarba sint de efect.

Astazi va arat cum le fac eu.

La inceput punem o bila mica cit o 1/2 de bob de mazare pe o sarmulita de 30g,  apoi intindem aceasta pe sarma si cu palma o nivelam un pic.  Cu ajutorul unei forfecute foarte fina taiem mici "firicele" in pasta.
Cind am pregatit cite dorim le lasam la uscat.
Eu le las la inceput ca. 15-20 minute sa se usuce si apoi le colorez. Am observat ca este mai usor sa colorez pasta (egal daca este la frunze, petale, ramuri...) cit pasta este inca maleabila, ajungi mult mai bine in fiecare coltisor unde doresti sa colorezi. La firul de iarba este mai bine sa adopti aceasta metoda caci nu risti sa rupi usor tepii. Cu toate acestea se coloreaza cu mare atentie folosind o pensula cu par moale. Culorile pe care le-am folosit eu sint: grassgreen, moosgreen si aubergine. (Scriu de fiecare data culorile fiindca am fost rugata sa scriu exact ce folosesc eu, dar fiecare poate sa-si aleaga ce doreste.)
Acum le putem lasa peste noapte la uscat.
Pentru montat folosim banda de flori si o bucata de sarmulita de flori de 28g
Eu prind cite cinci firicele impreuna.






6 Kommentare:

  1. Foarte reusit firul de iarba!
    Foarte bine explicat!

    AntwortenLöschen
  2. Arata foarte frumos si impresionant!

    ♥ Anna

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Multumesc Anna, iubesc aceste mici detalii pe torturile acoperite cu fondant.

      Löschen
  3. Doamne ce HAR ai de la Dzeu.Sa fii sanatoasa sa poti sa ne bucuri cu frumusetile tale.Daca nu te supar poti sa-mi spui te rog cum faci pasta pentru flori?multumesc si numai bine.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Multumesc de aprecieri draga Vichi. Eu folosesc pasta de la firma Satin Ice, atit fondantul cit si pasta de flori, imi place foarte mult cum se lucreaza. Te sarut!

      Löschen