2 foi de napolitana
2 oua intregi
100 g zahar tos
100 g unt
1 pach. zahar vanilat
250 g biscuiti cu lapte
100 g unt
100 g zahar pudra
1 pach. zahar vanilat
125 g nuci macinate
5 linguri cafea lichida (destul de tare)
Pe un prosop de bucatarie umed asezam cele doua foi de napolitana.
Ouale se freaca impreuna cu zaharul tos, la foc mic.Amestecam pina obtinem o crema de consistenta unei smantani. Lasam sa se raceasca. Cele 100 g de unt le amestecam cu zaharul vanilat si adaugam cite o lingura din crema de ou, racita, pina o incorporam toata.
Biscuitii ii faramitam (se pot da si prin masina de macinat nuci). Amestecam untul cu zaharul pudra si cel vanilat. In acest amestec punem cite o lingura de biscuiti si nuci si din cind in cind si cafeaua racita, procedam astfel pina am incorporat totul.
Ea se va pune pe mijlocul primei foi.
Pe aceasta foaie ungem crema din ou.
Acum putem sa mai punem peste aceasta crema stafide, lasate peste noapte in rom sau nuci caramelizate, bucati de rahat, deci ce ne-ar place, sau putem lasa si asa fara sa mai adaugam nimic.
Cu ajutorul prosopului rulam, cit mai strins, prajitura. Nu trebuie sa ne fie teama, foaia este acum destul de moale si nu se va rupe. Se va lasa peste noapte in frigider sa se intareasca.
A doua zi se mai stropeste cu putina glazura de ciocolata si dupa ce aceasta s-a uscat,se taie in bucati de marimea dorita.
Excelenta rulada!
AntwortenLöschenMultumesc mult Maya.
LöschenSuper buna si tare frumoasa.Pup!
AntwortenLöschenMultumesc DiaMar, este si foarte usor de facut. Te sarut
Löschenarata foarte bine ,sunt sigura ca e foarte buna si ce-mi place ca e se face si repede...multumesc Roswhita draga de reteta,ma gandesc uneori la cate ceva rapid cand vreau sa trimit la Karina in pachet ceva dulce,reteta aceasta e foarte binevenita.Te pup.
AntwortenLöschenMa bucur Lissa, da, se face foarte repede, sint convinsa ca o sa-i placa Karinei. Te sarut
AntwortenLöschen